Friday, April 24, 2009

Cita-cita Terpendam




Malas nak cerita panjang2..nanti melalut pulak..baiklah, mari kite lurus ke titiknya (straight to the point)!
Setiap daripada kite mempunyai cita2 tependam. Cita2 terpendam ni merujuk pada cita2 yang tak dapt dilaksanakan atas rintangan2 yang tidak dikenal pasti. kalau dikenal pasti pon, penyelesaiannya masih tidak ditemui. Kalau ditemui pun, ada lagi berbagai rintangan yang menghalang kita melaksanakannya.
Cita-cita terpendam aku ialah untuk menjadi.....





BODYGUARD !~~~



Bukan bodyguard cikai2 tu..
bukan jugak bonzer kelab malam..
bukan macam JAGA yang kat bank tu..
bukan gak yang empat kaki bunyi woof-woof tu..
tapi ni bodyguard yang pakai suit smart2 pastu de pistol siap ngan silencer!

macam dalam cite Prison Break tu..ala..kan The Company kan de banyak agen2 dorang..haa..yang camtu la yang jadi cite2 terpendam aku..tak silap aku kalau nk jadi bodyguard tahap gaban camtu kene de lesen and sijil die..

Fuh..cambest dowh.. ala2 CIA, FBI, Russian KGB, Israeli Mossad, Japanese Kempetai (yg ni agak noob), Muslim Jihadis..

Berbadan tegap (ni je la ciri2 yg ak de..len hancuss) dengan suit ala-ala Men In Black,

dengan menatang alah wayar yang pasang kat telinge untuk komunikasi,

dengan pistol siap ngan silencer kat sisi kiri, tak pun kat blakang sluar..

berlari2 mengejar musuh yang melakukan assasinasi..

Ataupun berjalan membentuk formasi segitiga bergerak mengawal isteri Perdana Menteri...Dada yang lengkap dengan ilmu silat, karate-do, aikido, Krav Maga serta MMA.

TIba2 de musuh orang asing datang menerpa, terus dikilas tanganye ke belakang dan digari! Seorang lagi muncul dari jauh, belom sempat beliau mengacukan shotgun terhadap ISteri PM, pistol aku telah pun mencium pelipis kanannya, membuatkannya berfikir dua kali sebelum menembak.

Tak tau sama ade ak gila atau pun tidak, stiap kali aku naik atau turun tangga berpilin Kolej MARA Seremban ni, mesti akan akan terbayang aku ni ejen FBI yang tgh kejar musuh..SEcara otomatik aku kan mengerakkan tangan aku keluar dari balakng sluar aku dan membuat gaya pistol ngan jari..

Mungkin korang katekan aku ni gile..tapi itu ialah cite-cite terpendam aku..yang aku rase aku memang takkan dapat tunaikan..

Haiz..kuciwa..kuciwa..

Tapi aku pkir2 balik, jadi bodyguard ni idup asek dalam bahaya je..idup asek ikut bontot orang je..

bek la aku jadi doktor..
mak aku saket bole gak aku tolong2 check..

haha..

pe cite2 terpendam korang?
takkan takde kot..mesti de kan..


_

9 comments:

Imran said...

bagus. cita2 anda besar. membuatkan saya tersenyum sinis. Betolkah bodyguard? ahahhahahaha.*menyambung tali perut*.

azrul said...

cito2 besar supo tuan...

pja_chan said...

Wakaka~gle gelak besar ak weh~
xsgka..ak dapat bayang muko masa ko buat gaya amek pistol tuh keke~

farizmokti said...

fuh.

layak2.

kuar IB enroll for special branch abis termakbul la cita2 terpendam.

sblm musuh sempat kuarkan shotgun isteri pm tu dah c4 die awal2 dah.

haha
cheers.

Syazwan Harun said...

kata nk jd posmen!

Lord Hosni de Croquignolet said...

imran;
btol kot..x rse mcm best ke..haha..cite2 terpendam kan..macam la ko takdek..

azrul;
doh namo cito2 terpendam..biar besar mung pung..hok kito ke..btw, triams kerana dgn buat pertama kalinye anda meninggalkan kumen! syabas~~

pja chan;
hehe *blushing*..ko ni..jgn samakan ak ngan van diesel plak, die tu ganas x bertempat..ak lebih pentingkan stylo tu..

mokti;
uish..mne bole..pasal rakan bodyguard ak yg len da escort isteri PM ke tmpat slamat..ni menurut imaginasi aku la...

waan fook;
posmen x sronok la...pe cite bro? lme x dgr

ika_chan said...

mr.chiko..
badan ko terlebeh 'tegap' r..
kui3.

Kepalmawi said...

Aku rase ko kene jadik bodyguard tyme tuan ko makan je a
Lapar2 ko boleh ngecek
Bukankah badan eh silap perot ko memerlukan makanan setiap 3 minit??
Kalu tidak mana ada tenaga nak kerja penjenayah
Walaupon aku taw , ko kalau kejar kure2 pon ko xleh tangkap

Lord Hosni de Croquignolet said...

ika chan;
well, another problem that should be taken into consideration

kepalmawi;
aku bodyguard professional, x makan time keje..tp klu bos pelawa, ape salahnye kan..buat pengetahuan ko, UKJK aku time aku form 5 yang larian 2.4km tu LULUS tau..aku beat ali plak tu..mcm ko payah sket nk jd bodyguard, psal nnt nk kne amek ujian lisan..ko xleh sebut R payah la..