Friday, February 6, 2009

HEP - Hal Ehwal Pelajar -


Aku bengang. Aku sangat bengang..aku bengang sampai aku x tulis post kali ni dalam english..jangan tanye aku nape..bese kalu aku bengang, kepala aku akan berfungsi dalam english...skang ni aku terlampau bengang..aku da plan elok2 nak wat CAS kat MRSM Tun Ghafar Baba yang tercinta..
semua ktiviti da plan...nama2 budak dr KMS sme da list...budak2 banting pon da konpemkan nama yang nak gi..even INTEC pon de bbrape orang yg nk ikot..
proposal da aku antar kat cikgu Suwandi..brape kali da proposal aku n surat aku kene reject...aku kluar masok pjabat ngadap Pn Shima untuk luluskan surat aku..ngadap untuk luluskan permohonan elaun dan tanggungan penginapan.. aku kluar masuk lab komputer untuk membetulkan proposal n surat aku yang direject Pn shima pasal format tak brape btol...aku da kol kaunselor MRSM Tun Ghafar Baba...kluar masuk pjabat gune telefin pjabat untuk kol kaunselor tu..
Cikgu AMir name beliau..baik orangnye n saiz die lebih kurang aku...aku ingat lagi die pnah blanje aku, farid apek, ngan nik amin bukak pose kat KFC jasin dulu...die mintak kitorang bayar ngan 10A.....aku da byar pon...aku kluar masuk pjabt nak gune fon n nak gune fax...da naek bosan Cik Kam nengok muke aku...
beberape kali aku ngadap cikgu suwandi supaya die semak proposal n surat aku..sampai aku ketuk pintu rumah cikgu Ikhwan pasal de cikgu Suwandi de kat situ. ahh..peduli ape kau korang nak watpe kat rumah cikgu ikhwan..janji aku dapat sign cikgu suwandi..
aku tak tido lpah subuh smate-mate nok siapkang surat tu..babi sungguh..ulang-alik aku gi bilik Nuar pasal nak gune printer Jhar...aku bersengkang mate malam2 try nak bukak email untuk dapt list name dari KMB...mase tu broadband Wawan meragam siket...memang kne sabar banyak..
aku ingat lagi ari Ahad aritu..aku gune fon Farahin si Bawang Merah untuk kol cikgu Amir..aku INGAT lagi..yang die kate daripada 13 feb sampai 15feb..bdak2 TGB memang free kcuali form 5 pasal dorang de kem fizik..n Cikgu Amir memang alu2kan kitorang datang! kitorang datang memang ngan niat baik...nak dedahkan budak2 tu pasal kehidupan pelajar SPM...nak dedahkan pasal isu umat Islam! nak dedahkan pasal isu penguasaan YAhudi di dunia ini!
then alih2...aku kol cikgu AMir tadi pasal die kire "agen" la kat sane..dan cikgu Amir pon memaklumkan yang GURU PENOLONG KANAN HAL EHWAL PELAJAR MRSM TUN GHAFAR BABA telah pon mereject permohonan aku!
alasan?
aktiviti dah penuh...semua aktiviti da dirancang..mungkinlah cikgu Amir tak tau yang hujung minggu tu da pnuh..sebab tu la die cadangkan kat aku supaya buat 13feb smpai 15feb tu..mase tu minggu aktiviti tau!!!!!
aku tanye ade slot lain tak? ade tarikh lain tak untuk kami?
cikgu AMir jawab, yang HEP kitorang yang tersayang tu kate; semua aktiviti da dirancang n SEPANJANG TAHUN ni memang da FULL da aktiviti..
BULL SHIT!!!
wahai HEP yang tersayang..aku da totally lupe pon pasal aku pernah berada dibawah pentadbiran ko...aku da terlupe pon yang ko memang tak disukai batch kitorang..aku da lupe pon yang ko memang asyek backup Form 4 je dulu...i already forgot that it was your idea to place us in the same dorm with the Form 4 students, and back their asses up, vanishing their respects to US! I already forgot bout that all...seriously! i forgot bout it all already!!!
dan nape la ko muncul kembali dalam hidupku, dan merunsingkan lagi hidup aku???????????????????
nape?
nape?
nape?
adekah pasal aku pnah ajuk care ko cakap kat morning roll call?
adekah pasal aku pnah gelakkan ko pasal ko pakai topi keledar mase bawak mtor dalam kawasan sekolah dengan kelajuan tak sampai 40km/jam????
adekah pasal aku dulu pnah datang lewat rollcall dulu??
atau pasal aku slalu pkai uniform lengan pendek? bukan lengan panjang??
pasal tu?
atau pasal aku conteng name aku kat siling kelas aku n kat tandas laki n pempuan malam2 laps bengang study?
atau pasal aku ngan kawan2 aku pnah baling2 kayu kelapa n batu kat atas bumbung kelas kitorang?
atau pasal kitorang pnah maen nyorok2 ngan Pak Guard The Ghostrider yang nak halau kami supaya jangan study kat BA???
atau pasal aku pnah bawak extesion kat maktab n ko rampas? (pakcik cleaner tu cakap ko yang suro rampas..aku tak tau la klu die tipu..pakcik tu bukan bole percaye pon)
atau pasal aku penah terlibat dalam mogok lapar pasal makanan DS tak sedap??
ke pasal aku pnah denda Form 4 macam2?
ke pasal aku pnah terlibat dengan perlawanan Pillow Fight antara blok dulu?
abeh tu psal?
apsal??
APSAL TAK BAGI KITORANG BUAT CAS ACTIVITI KAT TGB????
penginapan kitorang leh tanggung la..just arrange je..makan kitorang bayar sendiri la..MARA bagi kitorang 100 sbulan tau! jangan maen2..elaun bulan Jan aku tak sentuh lagi tau!!
aktiviti penuh sepanjang tahun konon...
BUUUUUUUUUULLLLLLLLLL SHIIIIIIIIIITTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!
ARGH!~~
aku memang tanak bengang ngan sesape tau..pliz la..bukan jenis aku ske marah2 ni..aku slalu cool n cute je tau...tapi kali ni mmg aku tensen!!!!
Tensen!
TENSEN!~~~
TAU LA BATCH KITORANG GAGAL DAPAT NO 1 MACAM SME ORANG HARAPKAN...TAU LA BATCH KITORANG GAGAL WAT HETRIK NO1 SPM DALAM MSIA UNTUK MRSM TGB..
tapi apsal la kami nak wat aktivit pon takleh..
aktivit baek tu..
niat ikhlas lagi suci..
haiz..
makin lame aku tulis..makin geram plak aku..
Orange house da la banyak nyamuk..grr...
aku geram..geraaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmm sangat2...
p/s; gambar kat corner tu la gambar HEP tersayang aku tu....haiz..aku da speechless da..tak tau nak cakap pe..nak nangis kang tak macho plak...haiz
_

16 comments:

farahin said...

aku pon hangen ni.
dah la nombor cikgu amer tu maxis. aku nye lak no celcom. kredit aku weyh!!

duit tau tak. duit. aku repeat, duit.

pantang betol kalau duit aku terbakar macam tu jek. hampas tol. aku carut kang kat sini, terkejut plak kan. sabar. sabar. ye....aku sangat bersabar!

(tapi ko memang kene lg byk bersabar lah, hosni)

ah, xpedulik.

hampeh.

dah la, aku putus selera dtg maktab.

aku berani cakap, cikgu amer katekan aktiviti cast boleh diselit2. hoi, telinge aku tidak pekak lah.

*sabar lah wahai farahin....selawat*

ye, aku masih boleh tersenyum. =)
(senyuman tidak ikhlas).

FAIZFAIZAH said...

aku bersimpati ngn korang!
nk wat cane..
dah orang xsuke kt kite..

HAMPEH MMG HAMPEH..

kite kn batch y perosak hatrik 2..
isk2..

FAIZFAIZAH said...

err, walaupapepn, ak bangge ngn usaha ko hosni!

yeahhh..

Hairman said...

DEM!!!!!!!!!

i hate u wahai mr abd rahim mohamed

i'll always remember ur name...
coz...

ko mmg aku pling x suke!!!!!

walaupon dirimu x ku gemari
tetapi trademark 'ceppppp' mu bak cicak mengawan tetap menjadi pujaan hatiku!!!!!

pja_chan said...

arghh xjadik??
aihhh
panas gak la..
bile nak tukar hep wey??
biar ckg amir jadik je ar yeah!~

Lily Cartina said...

ko g tgk cite longkong.
then ko amek contoh penyeksaan cite tu and praktikkan kah HEM kau.
hehehehehehe

Zafree said...

mari hidupkan roll-call berdarah balik

mok said...

best ar post ni,
ak baru igt pasal pillow fight, roll call berdarah, lagu2 utk HEP. haha

Anonymous said...

Allah telah berfirman,
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
-Surah Al-Baqarah, 216-
Wahai saudara Islamku, ko patut beristigfar dan bersangka baik terhadap PK HEP ko tu. Mungkin ada sebabnya... kita hanyalah manusia... yang hanya merancang... dan Allah yg menentangnya... waAllahualam...

Syazwan Harun said...

aku bengang gak!!!!!!!!!!!!!
sampai terhanto msg2 carut2 kt myra lak tuh..aduh -.-"
seb bek ar aku xtgo die mse die singgah kmb arituh :D
aku xske gak aku xske gak!!
n aku xske sb ramai gle g wat cas kt jsin
hahaha
owh HEP
dengar kan lah lagu..
"ROLLCALL BERDARAH"

nurulfana said...

this is a scurrilous post.
underage kids are not allowed to read this post unless with an adult besides them to explain how enraged ciko is.
i give u my deepest empathy.
chayok!

Imran said...

ouch. feel sorry for u. btw, a salutation to ur priceless efforts. n yeah, CURSE THAT MAN! I LOVE HIM! *cursing non-stop*. Curse3x!

lOL.let bygones be bygones..lets bury the hatchet!

Lord Hosni de Croquignolet said...

to bawang merah;
thnx fer ur symphaty..n thnx fer ur fon credit..haiz..we have tried our best, havent we?

to kangi;
spoiling the hetrik wud be a deep cut in our hearts..thnx fer ur compliment though..i apreciate it..

to hairman;
save ur anger my friend..i still miss his cicak sound..pathetic

to pja chan;
well..i'll bring ur sugeestion to Nam Marthinin..bet u has already forget whos d hell Nam Marthinin is

to lily;
longkong is too evil..just..vodoo is better..LOL

to zafree;
once the roll-call started, then it going to be real BLOODY!~~

to mok;
yeaaahhh..i luv those age..feel like being a big taikor!~~

to anonymous;
i dun like people commenting my post without leaving their true identity..just leave ur name instead of that damn anonymous..i will not be offended..btw...this post was written merely hours after i got the news from cikgu amir..no wonder it is full of rage..i had tried very hard to accept the fact and view it positively without raging at anyone espeacially him, and i am still trying rite now...it is hard though..thnx fer ye advice anyway..may i noe who are u?

to waan fook;
i am trying to apply for other slots available with the no of delegations being reduced..we'll see the result...

to fanash;
thnx fer yer compliment fana..and dont scare those innocent kids with that craps..i dont eat them..ask them to beware of u instead..LOL

to imran;
it is good to have u visiting my blog, do visit again in future..thnx fer yer advice..i apreciate it..have a nice day

♥ Hαzıqαh said...

hey hosni, aku bru je bace post ko ni. teringat kembali zaman2 perit ngan HEP dulu. apa pasallah die xpindah2 ni weiii. igtkan aku kluar dah xde dah die nyusahkan hidup aku. tapi skrang nampaknye he's set out to hancurkan impian rakan2 sebatchku pula. sabar je lah ngan die tu. kalau die ade facebook dah lame aku conteng benda2 mengarut kat wall die. haihhh.

AmiRuL said...

sian kau seyh...aku yang tak organize pun hangin, ni kan pula kau,....
sabar2...huhu

Lord Hosni de Croquignolet said...

to haziqa :
hmm..ak skang ni sdang cbe bersangka babik ngan die..tapi mmg sgt susah..sangat2 susah!

to mirul:
trimas kerna bersimpati..haha