Thursday, December 17, 2009

Cap Dua Lada

Kalau ade blog, tapi tak update, tak panggil blog la namenye kan? Orang Ganu panggil bolok la camtu..

Hari ni puasa. Nazar pasal mende tah aku tak ingat. Naseb baek aku ade catat. Arakian petang ni kene tolong mak aku goreng cucur udang. Kakak yang macam Garfield memang tak boleh harap.

Peh, itu cucur kalau kene ngan Sos Keropok Cap Dua Lada tu memang mantap tak terhingga. Juga kene tukarkan roti perancis seminggu lepas kepada kepingan2 roti bawang putih. Jugak kene lah abiskan setin lagi Sup Campbell yang dah sebulan usia beliau.

Tibe-tibe teringat dapur Remy. Remy ni sahabat aku kat Seremban ni. Beliau itu hari ada membawa dapur yang canggih jugaklah. Tak perlu api tau!~ cuma letakkan periuk di atasnya, dan tekan2 butang, lalu masaklah apa saje.

Kadang2 dapur beliau buat perangai jugak. Tapi bisa dibereskan

Kami sangat seronot bila dapur beliau bersama-sama kami. makanan DS tak sedap akan dibawak naik dan di ubah suai menjadi NAsik Goreng Apa Yang Ada dan semestinya SEDAP. Iaitu nasik goreng yang takkan jadi dua kali, pasal dibuat menggunakan bahan2 yang terlihat oleh mata je pade mase itu, dan melalui idea yang timbul sahaja di benak masa itu.

Tentulah, abang aji-na-moto banyak membantu. Short-cut to succes lah katekan.

Namun setelah lama kami bermesra dan bersama-sama dapur tersebut, tibe2 dapur itu tiada ditempatnye di BIlik Utiliti. Yang tinggal hanyalah sekeping kertas nota tampal.

Yang berbunyi;

"Alhamdulillah, dapat Ketua Fellow merasa dapur baru. Nak tuntut kat saya!"

Al-fadhil ketua fellow cakap; "Hang pa buat surat noh.."

HAHA..down!


p/s;Salam Awal Muharram buat para pengunjung. Moga2 tahun baru membawa rahmat berkat keazaman.
_

10 comments:

EtDominion said...

Hahaha, jom buat surat! :D

Yg cooker tu sem 2 ke 3? Dah tak ingat...

KiteKamu said...

5 komen paka nge die sorg...
keturunan azwa nih~

Lord Hosni the Wise said...

Iksy;
pnghujung sem 2 sampai mid sem 3..if im not mistaken..everybody is too lazy to type a letter that wud only took 5 minutes!

Bob;
yo lo..nok sukko ak tgk pah 5 butir yo buwi..msti tmpak yo tadop mydin mall ni..

bLaDe said...

xyah tulih surat...kita serbu umah dye jom!!!...hahaha...

cikgu kan abang2 gak beb...cekgu mane layan surat2 nh...bagi stick note je....:DPP

Lord Hosni the Wise said...

blade;
aku da cakap da, surat2 ni karenah birokrasi je..tp beliau ttap nk surat..

bawangmerah said...

tak memasal kene rampas.
dua perkataan : padan muka

Lord Hosni the Wise said...

farahin;
ko mmg tak pnah suke lihat kami budak laki gumbira kan?

bawangmerah said...

=) satu perkataan : haah
owh ya. selamat menulis surat.

Lord Hosni the Wise said...

farahin;
trimas2...saya harap kamu tak jd warden nnt :P

Lily Cartina said...

mboh! kesian ke perot mu. nangis ah die terpakse makan makanan dm yang tak sedap.